Hoe ga ik te werk

Mijn werkwijze

De eerste ontmoeting


Nadat jullie het contactformulier hebben ingevuld zal ik telefonisch contact met jullie opnemen.

In het telefoongesprek hoor ik graag jullie wensen van mij als jullie trouwambtenaar en plannen we een afspraak in. Het liefst bij jullie thuis zodat we in een voor jullie ontspannen setting jullie wensen kunnen bespreken.


Onze kennismaking


Onze kennismaking duurt ongeveer 2 à 3 uur. Ik vraag naar het verhaal van jullie liefde, de band met familie en vrienden en de invulling van jullie trouwdag. De sfeer zal vertrouwelijk zijn, maar neem van mij aan dat er veel gelachen wordt.

Gedurende het gesprek creëren we een waardevolle basis om met elkaar aan de slag te gaan. Ook kom ik graag in contact met jullie beste vrienden, stapmaatjes, ouders en getuigen, want deze dierbaren kennen jullie als géén ander en ik betrek ze dan ook graag bij het schrijven van de speech voor wat “inside info”. En willen jullie de kinderen erbij betrekken? Dat kan zeker!


Ik schrijf een persoonlijke speech


Een aantal weken voordat jullie bruiloft plaatsvindt, hebben we weer contact om globaal de toespraak door te lopen. Wil je nog wat toegevoegd hebben óf juist eruit gehaald hebben, dan bespreken we dat.

Het resultaat: Een heel persoonlijke huwelijksceremonie, waarin jullie je met een gerust gevoel volledig kunnen concentreren op elkaar en het jawoord!


Jullie dag!


En dan is de grote dag aangebroken waar jullie zo lang naar hebben uitgekeken, de dag waarin jullie elkaar het jawoord gaan geven.

Tijdens de ceremonie zal ik jullie liefdesverhaal vertellen, met een lach en misschien ook wel een traan. De ceremonie sluiten we af met het "officiële" gedeelte. Jullie kijken elkaar aan en beloven elkaar eeuwige trouw. De trouwakte wordt getekend door jullie en jullie getuigen. Een klap met de afslaghamer gebruik ik om de ceremonie te sluiten.

Een ceremonie die niet standaard is, maar met nét dat beetje extra!