Mogelijkheden

Ceremonies

Wettelijk trouwen


Bij een wettelijk huwelijk (of burgerlijk huwelijk) willen jullie graag in jullie eigen gemeente trouwen en/of op een officiële trouwlocatie. Met mij als BABS*? Dat kan. Leuk!

Als zelfstandig trouwambtenaar is het nodig voor 1 dag benoemd en beëdigd te worden als BABS in jullie gemeente. Bij de ene gemeente gaat dat eenvoudiger dan bij de andere. Geef dit ook aan bij het vastleggen van jullie trouwdatum bij de gemeente. Houd hierbij ook rekening met gemeentelijke leges die in rekening worden gebracht bovenop mijn kosten. Deze huwelijksvoltrekking duurt maximaal 30 minuten


*Betekenis BABS - Buitengewoon Ambtenaar burgerlijke stand

Ceremonieel trouwen


In plaats van een wettelijk huwelijk kunnen jullie ook kiezen voor ceremonieel trouwen. Jullie trouwen dan bijvoorbeeld op een maandagmorgen bij de gemeente voor de wet (gratis, of voor een klein bedrag) en later, op jullie feestdag, houden jullie een ceremonie.

Bij een ceremonie zeg je JA met je hart, je schuift elkaar de ringen om de vingers, je geeft elkaar een kus, er is ruimte om jullie geloften uit te spreken en familie en/of vrienden kunnen desgewenst ook iets vertellen. Daarnaast is er ook geen enorme tijdsdruk.

Het enorme voordeel is dat je kosten bespaart, maar ook dat je kunt trouwen waar en wanneer je wilt wat de gemeente niet kan bieden. Bijvoorbeeld dat je trouwt in het strandpaviljoen waar jullie elkaar hebben leren kennen tijdens de ondergaande zon. Of in dat ene mooie kapelletje die jullie per toeval tegenkwamen tijdens een boswandeling. Kiezen jullie voor ceremonieel trouwen, dan zijn jullie vrij om dit helemaal naar eigen wensen in te richten. Op de dag en de locatie die jullie speciaal hebben uitgekozen, krijgen jullie alsnog een mooie trouwceremonie die helemaal over jullie gaat. De aktes die getekend worden, komen uit mijn printer, maar dat is dan ook het enige verschil.

*Je bespaart hier een aanzienlijk deel van kosten (tussen de € 450,= en € 1000,=).

Herbelofte of liefdesverklaring


Zijn jullie 10, 25 of zelfs 50 jaar bij elkaar of getrouwd en willen jullie tijdens een speciale ceremonie elkaar nogmaals de liefde verklaren, of vooruit- of terugblikken op jullie liefdesjaren?

In het bijzijn van familie en vrienden verklaren jullie tijdens de ceremonie opnieuw jullie liefde en toewijding aan elkaar. De liefde kan niet genoeg worden gevierd!

Neem contact met mij op en we gaan er een mooie en persoonlijke ceremonie van maken!


Trouwen in het buitenland


Wil je trouwen op Ibiza, in Dubai of in een kasteel in Zuid Frankrijk en wil je mij als jullie ceremonieel trouwambtenaar? Maar natuurlijk kan dat! Ik reis supergraag met jullie mee.

Mijn tarief voor trouwen in het buitenland is iets hoger dan normaal en exclusief reis- en verblijfskosten en evt. visums.


Huwelijk van gelijk geslacht


Een huwelijk is een overeenkomst tussen twee mensen, man/vrouw, vrouw/vrouw of man/man, dat maakt niet uit. Een overeenkomst waarin mensen elkaar belofte doen, een overeenkomst die gebaseerd is op wederzijds respect, op vertrouwen, op eerlijkheid en openheid naar elkaar en een diepe liefde voor elkaar.

Jullie liefde voor elkaar is puur, is eerlijk en ik wil jullie liefde graag een naam geven. Het jawoord met een personal touch, precies zoals jullie het willen.